Modul@r

osmo/za, Ljubljana
12. – 14. december 2017

Vodena avantura po modularni sintezi!

Modul@r je praktična, vodena avantura po modularni sintezi, ki duh tega medija raziskuje skozi skupinsko raziskovanje, pogovore in zabavo. Vsi, popolni začetniki in utrjeni sint-profesionalci, ste vabljeni, da se nam pridružite na treh večerih, polnih obračanja knofov in čvekanja, na katerih vas bomo tudi primerno pogostili. Prinesite vprašanja, svoje sinte, pridružite se improvizaciji in delite svoje ideje.

Modul@r bosta gostila poklicna izdelovalca modularnih sintetizatorjev zvoka in performerja Peter Edwards (Casper Electronics, Bastl Instruments) in John Dinger (BlackMarket Modular, Bastl Instruments), ki bosta z veseljem, strastjo in izkušnjami nedvomno v vzpodbudo vsem ljubljanskim zvočnim navdušencem, ob vaši pomoči pa morda mimogrede tudi sama naletita na kakšen nov navdih.

ČASOVNICA

Modularna sinteza v praksi in zabavi, 12. december ob 18.00
Odprti jam session, 13. december ob 21.00
Modul@rno igrišče aka še več modularnih sintisajzerjev in spročeni 1:1 pogovori z ustvarjalci, 14. december ob 18.00
Zvočni nastopi v sklopu RADART #8, nastopajo: Peter Edwards, John Dinger, Staš Vrenko, SsmKOSK, KIKIMORE & Veznik, 14. december ob 20.00

Kolofon

Peter Edwards & John Dinger: Modul@r, 2017

Produkcija: Zavod Projekt Atol

Razvoj projekta so omogočili Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo, Ministrstvo za kulturo in Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije. Zvočni nastopi v okviru dogodka Odprte radijske raziskovalne platforme RADAR: RADART #8 potekajo v koprodukciji z Radiem Študent Ljubljana.

Bio

Peter Edwards je ameriški umetnik, glasbenik in mentor, ki od leta 2000 raziskuje področje circuit bendinga in eksperimentalne elektronike ter ju v praksi združuje pod imenom Casperelectronics. Diplomirani kipar je doštudiral elektronsko glasbo in eksperimentalni interface design na Inštitutu za sonologijo v Haagu in na STEIMu v Amesterdamu. Oblikuje in izdeluje elektronska zvočila (kot je napirmer slavni Nova Drone) ter jih kot kite ponuja preko svoje spletne strani Casperelectronics. Redno poučuje tudi o principih hekanja strojne opreme (circuit bending) in objavlja vadnice o elektroniki za ameriško DIY tech revijo Make. Med drugim je s predavanji, delavnicami in nastopi gostoval na elitnih univerzah kot so MIT’s Media Lab, Hasbro Toys, Hampshire College, Skidmore College, New York University, Bloomfield University, Long Beach University, Georgie SOuthern University in na novomedijskih festivalih širom sveta, med drugim na festivalu Piksel (Bergen, Norveška), The OFFF Festival in Pixel Festival (Paris, Francija), Sequences Festival (Reykjavik, Islandija) ter vsako leto na Festivalu Bent (New York & LA, USA).

Peter Edwards