OMSynth

Ljudmila, Rimska 8, Ljubljana
01. – 30. junij 2015

Peter Edwards bo v sklopu enomesečne rezidence v Ljudmilinem laboratoriju, ki bo potekala v juniju 2015, optimiziral in nadgradil DIY učno orodje za produkcijo in raziskovanje zvoka OMSynth. Cilj rezidence je aktivno vključiti publiko v ustvarjalni proces ter jim ponuditi osnovno znanje elektronike, primerno učno orodje in »tutoriale« za nadaljnje razvijanje, eksperimentiranje in ustvarjanje.

K sodelovanju vabimo vse udeležence lanskoletne OMSynth delavnice pa tudi ostale DIY nadobudneže, si po ugodni rezidenčni ceni lahko priskrbijo najnovejšo različico OMSyntha. Umetnik bo med samo rezidenco zbiral predloge o optimizaciji OHMsyntha kot izobraževalnega orodja za ustvarjalne namene, rezultate pa bomo ob koncu rezidence v odprtokodni maniri izdali v obliki obširne dokumentacije (manual) o njegovi uporabi in delovanju.

ČASOVNICA

Nastop na festivalu Strictly Analog 2015, 30. maj 2015
Nastop na Radiu Študent, 4. junij 2015
Predavanje I, 4. junij 2015
Nastop na Zasavje NoiseFest International, 6. junij 2015
Podpora na koncertu Dana Deacona v Kinu Šiška, 10. junij 2015
Predavanje II, 12. junij 2015
Predavanje III, 19. junij 2015
Zaključno predavanje in delavnica ter nastop na Valovanjih @ RIIBA, Izola, 25. junij 2015

Kolofon

Peter Edwards: OMSynth, 2015
DIY orodje za produkcijo zvoka

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost (zanj Tina Dolinšek) in Zavod Projekt Atol (zanj Uroš Veber).

Izobraževalni program laboratorija za znanost in umetnost Ljudmila podpira Ministrstvo za kulturo (v koprodukciji z Zavodom Projekt Atol) in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo. Izvajanje Ljudmilinih aktivnosti podpira tudi Zavod za zaposlovanje RS. Rezidenca je del projekta Changing Weathers, ki je sofinanciran s strani Evropska Unije, program Creative Europe.

   

Bio

Peter Edwards je ameriški umetnik, glasbenik in mentor, ki od leta 2000 raziskuje področje circuit bendinga in eksperimentalne elektronike ter ju v praksi združuje pod imenom Casperelectronics. Diplomirani kipar je doštudiral elektronsko glasbo in eksperimentalni interface design na Inštitutu za sonologijo v Haagu in na STEIMu v Amesterdamu. Oblikuje in izdeluje elektronska zvočila (kot je napirmer slavni Nova Drone) ter jih kot kite ponuja preko svoje spletne strani Casperelectronics. Redno poučuje tudi o principih hekanja strojne opreme (circuit bending) in objavlja vadnice o elektroniki za ameriško DIY tech revijo Make. Med drugim je s predavanji, delavnicami in nastopi gostoval na elitnih univerzah kot so MIT’s Media Lab, Hasbro Toys, Hampshire College, Skidmore College, New York University, Bloomfield University, Long Beach University, Georgie SOuthern University in na novomedijskih festivalih širom sveta, med drugim na festivalu Piksel (Bergen, Norveška), The OFFF Festival in Pixel Festival (Paris, Francija), Sequences Festival (Reykjavik, Islandija) ter vsako leto na Festivalu Bent (New York & LA, USA).

Peter Edwards