Ekscenter: xMobil – uvodni hekaton

USTVARJAJ IN INOVIRAJ Z NAMI

22. oktober 2021 | 15.00-16.00 @ xCenter, Nova Gorica

Vabimo vas k udeležbi na kratkem uvodnem hekatonu, kjer se bomo skupaj soocili s prvimi izzivi razvoja prototipa xMobila. Ti bodo podrobno opredeljeni na samem dogodku, povezani pa bodo s platformo prikolice kot take, njeno modularno zgradbo, vgrajenimi sistemi, ter raziskovalno in dogodkovno (zabavno) rabo prototipa.

Projekt xMobil bo v prvem letu delovanja razvil delujoč prototip raziskovalnega umetniškega modula na sončno energijo v obliki avtomobilske prikolice, ki krepi ustvarjalnost in inovacije na oddaljenih lokacijah.

Modularno opremljena avtomobilska prikolica bo nudila vzdržljivo, a dostopno opremo za AV produkcijo in predvajanje (DJ, VJ, video, + VR / AR), zasnovana je tudi kot podpora raziskavam v projektih na osi umetnost-znanost-tehnologija, vključno z naravoslovnimi raziskavami, terensko sociologijo in vizualno antropologijo. Projekt stremi k razvoju socialnih in tehnoloških inovacij, ki premagujejo omejen dostop na oddaljenih, podeželskih in naravnih lokacijah, ki nimajo oskrbe z električno energijo in dostopa do tovrstne opreme.

Sodelovanje je namenjeno mladim in manj mladim (od 16 et naprej), ki jih zanimajo načrtovanje, spajkanje, oblikovanje, varjenje, programiranje, animacija, video & avdio produkcija in bi radi ob petkih hekali v ustvarjalni ekipi. Po hekatonu bodo izbrani udeleženci povabljeni k sodelovanju v jedrni projektni tim, ki se bo vse do junija 2022 srečeval tedensko. Širša skupina bo ostala odprta za vse interesente in talente, inovatorje in ustvarjalce!

O mentorici

Središce Nove Gorice je od septembra 2021 obogateno s centrom kreativnih praks, Ekscentrom (tudi xCentrom), ki nastaja skozi združevanje ustvarjalnosti, inovativnosti, podjetništva, umetnosti, izobraževanja in raziskovanja. Center spodbuja inovativnost v kulturno-kreativnih industrijah, eksperimentalno raziskovanje skozi napredne delavnice, razvojne projekte in produktivno druženje. Ekscenter je eden poglavitnih projektov Evropske prestolnice kulture GO!Borderless 2025.

Ekscenter

Prijava

Prijave s kratko predstavitvijo (lahko življenjepis – bionote) in/ali portfeljem del/izdelkov/projektov (kot povezava ali manjša priponka) ter osebnimi podatki do 19.10.2021 pošljite na ekscenter@ekscenter.si.

Produkcija

xMobil je izbrani pilot Interreg ekosistema DIVA ter projekt Evropske prestolnice Kulture Go!2025,pri izvedbi sodelujejo: Xcenter (MONG); Akademija umetnosti Univerze v Novi Gorici, Jung d.o.o., Zavod Projekt Atol. pridružila se nam bodo še druga podjetja.