Ida Hiršenfelder: Voltaže Cvrčijo Veselo #10

V soboto, 16. decembra ob 18.uri, vabljeni na zadnjo delavnico letošnjega cikla Voltaže cvrčijo veselo, ki se bo tokrat odvijala v živo na osmo/zi!

16. december 2023 | 18.00–22.00 @ osmo/za, Ljubljana

Zadnje Modul@rnice letos v živo na osmo/zi !

➤V soboto, 16. decembra ob 18. uri, vabljeni na zadnjo delavnico letošnjega cikla Voltaže cvrčijo veselo, ki se bo tokrat odvijala v živo na osmo/zi.

Za uvod bo Simon Turnšek predstavil knjižnico modularnih sintetizatorjev, ki jo vzpostavljamo v okviru izobraževalnih programa Zavoda Projekt Atol. Pripravil bo tudi nekaj zvezkov/patchev, s katerimi se bo dalo poigrati.

Nato bo Ida Hiršenfelder nadaljevala z zadnjo letošnjo delavnico Voltaže cvrčijo veselo, ki bo namenjena povezovanju zunanjih zvočnih vnosov v VCV Rack 2, sprožanju frekvenčne modulacije z MIDI nadzorniki in povezovanju nadzornih voltaž iz fizičnih modulov v simulator.

Delavnici bo sledil jam session, zato vabljeni da seboj prinestite svoje sinte, noiz naprave, Eurorack sisteme!

*V naslednjem letu želimo več poudarka namenit sprotnemu ustvarjanju predavanj in delavnic. Zanima nas, kako bi lahko skupaj zasnovali del programa. Sobotna delavnica bo v prvem delu namenjena tudi pogovoru, v katerem bomo skupaj predebatirali predloge in želje za naprej.

Če želiš zvedeti več o seriji Voltaže Cvrčijo Veselo (VCV), ki je potekala tekom celega leta, več informacij najdeš spodaj:

VCV Rack srečanja so bila namenjena izgradnji 𝗴𝗹𝗮𝘀𝗯𝗲𝗻𝗲𝗴𝗮 𝗺𝗼𝗱𝘂𝗹𝗮𝗿𝗻𝗲𝗴𝗮 𝘇𝘃𝗲𝘇𝗸𝗮 (𝗽𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮), 𝗸𝗶 𝗺𝗲𝗱 𝘀𝗲𝗯𝗼𝗷 𝗽𝗿𝗲𝗽𝗹𝗲𝘁𝗮 𝗱𝘃𝗮 𝘁𝗲𝗺𝗮𝘁𝘀𝗸𝗮 𝘃𝗶𝗱𝗶𝗸𝗮: glasbenega oziroma žanrskega (ritmika, harmonija, polifonika, poliritmika, teksture, granulacija, pad, generativna glasba) in tehničnega oziroma metodološkega (ure in sekvencerji, granularna sinteza, fazni obrat, gated filter, povezava z akustičnimi inštrumenti in zunanjimi MIDI nadzorniki, zvenka/ring modulacija). Eden od ciljev srečanj je tudi skupno iskanje slovenskih ustreznic za termine iz modularne sinteze, ki trenutno še niso vzpostavljeni.//
https://projekt-atol.si/workshop/voltaze-cvrcijo-veselo-vcv/

O mentorici

beepblip (Ida Hiršenfelder) je zvočna umetnica in arhivistka. Komponira potopitvene psihogeografske zvočne krajine z uporabo analogne elektronike, naredi-sama modularnih sintetizatorjev zvoka, terenskih posnetkov in računalniške manipulacije. Zanima jo bioakustika, eksperimantalna glasba in zvočno prostorjenje. Bila je članica zvočnega kolektiva Theremidi Orchestra (2011–2015), trenutno pa je članica skupine Jata C, ki raziskuje bioakustiko in zvočne ekologije (2018–) in skupnosti Clockwork Voltage za modularno sintezo. Njena samostojna albuma Noise for Strings, Vol. 1 (2019) in Noise for Strings, Vol. 2 (2020) sta izšla pri založbi Kamizdat. Študirala je sonologijo na Kraljevem konservatoriju v Haagu.

Ida Hiršenfelder

Prijava

➤PRIJAVA
Udeležba na delavnici je brezplačna, prijaviš se lahko na: delavnice@projekt-atol.si

Delavnica je namenjena vsem, ki želite eksperimentirati z elektroniko in tistim, ki bi radi bolje razumeli, kako ustvariti improvizirane zvočne pokrajine.

Produkcija

➤PRODUKCIJA
Zavod Projekt Atol, s podporo Ministrstva za kulturo in Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana.