Delavnica izdelovanja analognega zvočila v obliki žuželke, namenjena otrokom od 9. do 13. leta starosti.

06. junij 2020 | 11.00 – 15.00 @ osmo/za, Ljubljana

Varuhi so skupno ime za serijo analognih sintetizatorjev zvoka, katerih osnova je preprosto elektronsko vezje, podobno glasbilu teremin, z dvema potenciometroma za reguliranje glasnosti in frekvence. Edinstvena značilnost zvočil je zasnova vezja, ki spominja na ogrožene vrste žuželk.

Udeleženci se bodo na delavnici naučili spajkanja, osnov elektronike in uporabe njenih elementov ter se spoznali s pojavom izumiranja žuželk, sploh tistih, ki so v dobi korenitih podnebnih sprememb najbolj ogrožene. Ste morda vedeli, da so metulji zelo dobri indikatorji biodiverzitete in degradacije okolja in se hitro odzivajo na spremembe v ekosistemu in podnebju?

O mentorici

Staša Guček je raziskovalka povezav med umetnostjo, tehnologijo in zvokom. Ukvarja se z ilustracijo, razvija elektronska analogna zvočila ter mentorira in razvija delavnice s področja zvoka, DIY analognih zvočil in programiranja. Je članica eksperimentalne glasbene zasedbe Kikimore in od leta 2018 razvija DIY zvočilo, ki združuje njeno ljubezen do elektronike s potrebo po ozaveščanju javnosti o ogroženih živalskih vrstah, predvsem žuželkah.

Staša Guček

Prijava

VSA MESTA NA DELAVNICI SO ZASEDENA! Delavnica je namenjena otrokom med 9. in 13. letom starosti. Število mest je omejeno, obvezna je prijava na delavnice@projekt-atol.si (ime, priimek in starost otroka ter telefonska številka starša ali skrbnika). Udeležba na delavnici je brezplačna, končni izdelek ostane v lasti udeleženca. Pri izvedbi delavnic sledimo priporočilom NIJZ.

Produkcija

Shekane urice so serija umetniških delavnic za otroke v organizaciji Zavoda Projekt Atol s podporo Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana.