Delavnica izdelovanja analognega zvočila v obliki žuželke, namenjena otrokom od 9. do 13. leta starosti.

06 June 2020 | 11.00 – 15.00 @ osmo/za, Ljubljana

Varuhi so skupno ime za serijo analognih sintetizatorjev zvoka, katerih osnova je preprosto elektronsko vezje, podobno glasbilu teremin, z dvema potenciometroma za reguliranje glasnosti in frekvence. Edinstvena značilnost zvočil je zasnova vezja, ki spominja na ogrožene vrste žuželk.

Udeleženci se bodo na delavnici naučili spajkanja, osnov elektronike in uporabe njenih elementov ter se spoznali s pojavom izumiranja žuželk, sploh tistih, ki so v dobi korenitih podnebnih sprememb najbolj ogrožene. Ste morda vedeli, da so metulji zelo dobri indikatorji biodiverzitete in degradacije okolja in se hitro odzivajo na spremembe v ekosistemu in podnebju?

Mentor

Staša Guček is creating connections between various fields of art, technology and sound. She is interested in scientific illustration, analog electronics, bioacoustics, field recordings and grows affinity and care for the world of insects, fragile ecosystems and northern mythologies.
She is developing custom stand-alone analog electronic instruments and mentoring workshops. Analog electronic instruments follow principles of simplicity, unique design, home etching and reducing carbon footprint, transfering knowledge and making educational sonic tools.
She is a member of an experimental musical collective Kikimore creating ambiental noise sound scapes. Since the formation of the group in 2016 they have performed at over 30 locations in Slovenia and abroad.

Staša Guček

How to apply

VSA MESTA NA DELAVNICI SO ZASEDENA! Delavnica je namenjena otrokom med 9. in 13. letom starosti. Število mest je omejeno, obvezna je prijava na delavnice@projekt-atol.si (ime, priimek in starost otroka ter telefonska številka starša ali skrbnika). Udeležba na delavnici je brezplačna, končni izdelek ostane v lasti udeleženca. Pri izvedbi delavnic sledimo priporočilom NIJZ.

Production

Shekane urice so serija umetniških delavnic za otroke v organizaciji Zavoda Projekt Atol s podporo Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana.