OctoSens skupnost: OctoSens delavnica

Izdelava 8-kanalnega vmesnika, ki omogoča sprejem signalov različnih analognih in digitalnih senzorjev ter njihovo kalibracijo!

23. marec 2023 | 17.00–21.00 @ Cukrrarna Gallery, Poljanski nasip 40, 1000 Ljubljana, Slovenija

S štirimi analognimi vhodi, dvema digitalnima in dvema vgrajenima senzorjema za dotik OctoSens ponuja 8 načinov spreminjanja poljubnih parametrov zvoka hkrati. Vgrajen mikrofon, dva taktilna senzorja in digitalni sintetizator zvoka na mikrokrmilniku omogočajo, da lahko OctoSens uporabimo samostojno brez dodatnih senzorjev in drugih zvočil, potrebovali bomo zgolj zvočnik na katerega ga priključimo. Informacije, ki jih bodo senzorji posredovali OctoSens-u bomo lahko uporabili za digitalno spreminjanje višine, glasnosti in uglasitve treh oscilatorjev, spreminjanje valovnih oblik oscilatorjev in kvantiziranje tonov v različne lestvice.

Tistim umetnikov, ki že imajo več inštrumentov, sintetizatorjev in efektov, OctoSens omogoči, da ga priključijo na svojo obstoječo opremo in pomnožijo njeno uporabnost: OctoSens bo lahko ločeno oddajal različne CV/gate signale ter ustvarjal MIDI informacije, ki jih lahko uporabimo za nadzorovanje več različnih zunanjih zvočil hkrati. OctoSens ima dimenzije Eurorack formata, kar pomeni, da ga ljubitelji sintetizatorjev lahko vključijo v svoje Eurorack ohišje(rack), možno pa ga bo vstaviti tudi v samostojno ohišje.

O mentorici

OctoSens je projekt, ki združuje načela skupnostnega so-oblikovanja. Skupnost se je osnovala pod mentorstvom Václava Pelouška v sklopu umetniško-raziskovalne rezidence in združuje skupino, ki skupaj oblikuje in razvija napravo, ki jo je mogoče uporabljati v glasbenih nastopih kot v postavitvah ali pa v sklopu delavniških in drugih izobraževalnih procesov. Skupnost temelji na aktivnem medsebojnem sodelovanju, demokratičnih načelih so-odločanja ter zavzemanju in spodbujanju prostega pretoka znanj in informacij.

OctoSens so ob mentorstvu Vaclava Pelouška zasnovali Jakob Grčman, Simon Macuh, Lan Štokelj Wu, Simon Turnšek in Igor Vuk.

OctoSens skupnost

Prijava

Udeležba je brezplačna, zaradi lažjega poteka delavnice pa je obvezno dobro znanje spajkanja!
Delavnico bosta izvedla Jakob Grčman in Simon Turnšek.

Potrebna predhodna prijava na https://forms.gle/uGEz4nepKMnY89Pa8

Produkcija

Produkcija: Mladinski center Velenje in Zavod Projekt Atol pod okriljem konS ≡ Platforme za sodobno raziskovalno umetnost.