Vector Hack festival

osmo/za, Ljubljana
05. – 07. oktober 2018

Vector Hack je prvi mednarodni festival v celoti posvečen eksperimentalni analogni vektorski grafiki. Začetek festivala bo 1. oktobra v Zagrebu, v petek, 5. oktobra, pa se seli v Ljubljano. Do nedelje 7. oktobra, se bo v prostorih osmo/za zvrstilo 8 predavanj, 8 AV nastopov in 2 delavnici.

Vector Hack je prvi mednarodni dogodek v celoti posvečen eksperimentalni analogni vektorski grafiki. V sklopu enotedenskega dogajanja, z začetkom v hrvaški prestolnici in zaključkom v Ljubljani teden dni kasneje, bo festival prvič na enem mestu združil umetnike, akademike, hekerje in performerje s področja eksperimentalnih avdiovizualnih umetniških del za osciloskope in laserje.

Pester program praktičnih delavnic, predavanj in AV nastopov je namenjen izobraževanju in spodbujanju širšega občinstva, da se pobliže spozna s področjem ustvarjanja vektorskih avdiovizualnih del, ter o znanstveno in umetnostno-zgodovinskem pomenu teh tehnik od leta 1950 naprej. Vsak od sodelujočih umetnikov se ponaša z edinstvenim umetniškim pristopom v polju vektorske sinteze, dogodek pa bo zagotovo ena izmed redkih priložnost v živo doživeti in spoznati pestrosti vektorske sinteze.

CELOTEN PROGRAM

SODELUJOČI UMETNIKI

DELAVNICE

Kolofon

Produkcija: Radiona.org/Zagreb Makerspace, Društvo Ljudmila in Zavod Projekt Atol.

Ljubljanski dogodek sta podprla Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo.