Rosišče °3 w/ Cicada [AR/CO] & softworld [DE]

osmo/za, Slovenska cesta 54, Ljubljana
20. december 2023

︵‿︵‿
v objemu zimske tišine, ko se narava zaveže v globoko spanje, po dvoranah vzcvetijo sintetični šepeti, ki se kot sanje tiho zlivajo čez meglene poljane
‿︵‿︵

Kolektiv Nimaš Izbire in Projekt Atol v sodelovanju z revijo Šum predstavljajo tretje in trenutno tudi zadnje predvideno srečanje Rosišča, preden se projekt pospravi v naftalin. Rosišče je niz intimnih večerov poslušanja raziskujočih zvokov eksperimentalne elektronske glasbe v spremstvu atmosferičnih vizualnih posegov, ki so se tekom leta kondenzirali na treh seansah v osmo/zi.

˗ˏˋ Cicada [live performance, AR/CO]
Za sklepno srečanje smo pripravili najobilnejši program doslej: iz Berlina se nam pridružujeta latinsko-ameriška umetnika Precario (Josefina Maro) in Genosidra (Carlos Quebrada) z njunim kolaborativnim performansom Cicada. Ta temelji na uporabi robotskih naprav v obliki parazitov, ki se zajedajo v telo performerke in sprožajo različne zvočne signale, katerih vpliv se pretvori v pošastne geste. Ti hrupni paraziti vodijo dialog z idejo o ojačanju minimalnega gibanja in tako predlagajo invazivno dinamiko, ki skupaj s telesom in njegovimi gibi kot reakcijo ustvarja integralni diskurz dela.

https://www.instagram.com/genosidra/
https://soundcloud.com/genosidra666/
https://www.instagram.com/josef1n4._/
https://www.postorganic-bauplan.com/

˗ˏˋ softworld [dj set, DE]
Po performansu bo vajeti prevzel prav tako berlinski glasbeni producent in dj softworld, kateri, kot ime namiguje, rad ustvarja žametne skladbe v lahkotnem ambient-pop slogu, kateri v zadnjih letih brbota med nišnimi spletnimi glasbeniškimi krogi. Softworld je tudi so-ustanovitelj ene izmed redkoštevilnih manifestacij take glasbe in kulture, serije dogodkov charmlink, katera poteka na različnih lokacijah v Berlinu, predvsem pa kvir listening baru Kwia. Po njegovih lastnih besedah njegovi seti poskušajo pripovedovati zgodbe o ljubezni, prijateljstvu in svetlobi.

https://www.instagram.com/finglaeser/
https://soundcloud.com/s0ftw0rld
https://www.instagram.com/charmlink.quest/
https://soundcloud.com/charmlink

˗ˏˋ Pred glasbenim dogajanjem bo potekal pogovor z Vidom Koprivškom, umetnikom aktivnim na presečišču digitalnih in fizičnih medijev, sodobnih slikarskih in kiparskih praks ter računalniške grafike in intermedijskih instalacij. Pogovor bo vodil multimedijski umetnik in grafični oblikovalec Dorijan Šiško, ustanovni član kolektivov Nimaš Izbire in Freštreš.

https://www.instagram.com/koprivsekvid/
https://www.instagram.com/dorijansisko/
http://dorijansisko.com/

Sreda, 20. December 2023 @ osmo/za // 20:00-23:00

Music Policy: noise, experimental electronic, ambient pop, sound design, ambiental

>>> PROST VSTOP <<<
Na vhodu bomo hvaležni prostovoljnih prispevkov!

Kolofon

Rosišče

serija glasbenih dogodkov, maj – december 2023

Zasnova projekta: Gabriele Steffe, Tjaša Pogačar

Oblikovanje in ambient: Dorijan Šiško & Liara T’soni

Produkcija: Projekt Atol in Nimaš Izbire, v sodelovanju z revijo Šum

Serijo Rosišče podpira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

*

Serija dogodkov je del projekta Klima.