glasbeni nastop @ Digitalni obrok

splet
29. december 2020

zvočni performans

Stream zvočnega performansa z usmerjenimi zvočniki in apropriirano gospodinjsko elektroniko, v katerem odzveni globine nerazkritega prostora globoko pod mestom Dunaj ne zgodijo v mašinah, temveč v prostoru.

Kolofon

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost, in Zavod Projekt Atol, s podporo Ministrstva za kulturo in Mestne občine Ljubljana, Oddelek za kulturo.

Bios

Klemens Kohlweis je umetnik in izdelovalec orodij. Gradi zvočne instalacije, ki vključujejo različne tehnike, od doma narejenih elektronsko krmiljenih pihal do z lepilnim trakom zaščitenih zvočnikov na shekanih robotskih sesalnikih. Kot del kolektiva »anulla« nastopa na koncertih/performansih z apropriacijo vsakdanjih predmetov in v letu 2019 delal na odrskem in zvočnem oblikovanju za gledališko produkcijo »Sindikat globalne umetne inteligence«. Zaključuje študij na Akademiji lepih umetnosti Dunaj in dela kot pedagoški delavec v dunajskem Tehničnem muzeju.


Andreas Zißler je študiral umetnost in arhitekturo na Akademiji za likovno umetnost na Dunaju in je izučen finomehanik. V svoji umetniški praksi se ukvarja z digitalizacijo in avtomatizacijo okolja, z opazovanjem in razmišljanjem o lastnih delovnih praksah pa ustvarja produktivne povratne zanke. Njegova interdisciplinarna praksa prehaja med performansom, zvočno umetnostjo, medijsko umetnostjo in arhitekturo.

Kot član kolektiv »anulla« je s Klemensom Kohlweisom razvila koncerte in performanse, ob tem pa iskal nenavadne načine uporabe vsakdanjih predmetov. S Kohlweisom sta izdelala scenografijo in zvočno podobo za gledališko produkcijo ‘Union of Global Artificial Intelligence’ (2019/2020).