Tara Pattenden: TEENSYnth

Spletna delavnica izdelovanja elektronskega zvočila z uporabo razvojne ploščice Teensy!

30. januar 2021 | 10.00 – 13.00

Udeleženci delavnice se bodo spoznali z zvočnimi možnostmi, ki jih ponuja razvojna ploščica Teensy 3.2, ter s povezovanjem nekaterih prevodnih komponent sestavili elektronsko zvočilo z enim ali več oscilatorji.

Delavnica bo pokrila številne koristne informacije za začetnike, na primer, kako s Teensy orodjem za oblikovanje zvočnega sistema ustvariti oscilator, se naučili branja in spreminjanja kode, ter kako lahko s preprostimi posegi v Arduino kodo sintetizatorju spreminjamo frekvenco in valovno dolžino.

Vsak udeleženec delavnice bo prejel tudi priročnik z vsemi informacijami za nadaljnje učenje in samostojno raziskovanje. Delavnica je primerna za mladostnike (14+) in ostalo zainteresirani javnosti, predhodno znanje ni potrebno.

O mentorici

Tara Pattenden je avstralska umetnica, ki spaja področja DIY elektronike, hrupa, performativnosti in e-tekstilnih vezij (soft circuitry), izdeluje pa tudi avtorska elektronska zvočila. Je del britanske zasedbe BodyVice, za katere ustvarja edinstvene elektronske inštrumente za njihove nastope v živo. Pod imenom Phantom Chips zadnjih 20 let nastopa in izdeluje nosljive sintetizatorje zvoka ter je del glasbenih zasedb Monster Zoku Onsomb in Kunt.

Tara Pattenden

Prijava

VSA MESTA NA DELAVNICI SO ZASEDENA! Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, ves potrebni material bodo udeleženci prejeli na dom. Udeležba je brezplačna, zaradi nemotenega poteka delavnice pa je obvezna dobra internetna povezava, kamera in računalnik z že naloženo programsko opremo! Prijave sprejemamo na delavnice@projekt-atol.si do zapolnitve mest. Vse nadaljnje informacije bodo udeleženci dobili na mail.

Produkcija

Zavod Projekt Atol. Delavnica je bila razvita v okviru projekta konS. konS:: Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.