Václav Peloušek: Skrivnosti zvoka

Virtualno predavanje o modularni sintezi, zvoku in patchanju (plus Q&A)

29. april 2020 | 18.00 @ Youtube

Na tretjem dogodku letošnjih Modul@rnic (in prvem v virtualnem svetu) bomo nadaljevali kjer smo prejšnjič končali – z ustvarjanjem zvoka. O elektronih, signalih in zvočnih oblikah bo spregovoril zvočni inženir in izdelovalec modularnih sistemov Václav Peloušek, in internetno občestvo pobliže seznanil z valovnimi oblikami in procesi, ki se dogajajo v ozadju elektronsko ustvarjenega zvoka. Po domače – čaka nas obilica virtualnega patchanja! Enournemu predavanju bo sledila Q&A klepetalnica (obvezne prijave, glej spodaj.)

Modul@rnice je skupno ime za serijo dogodkov, ki se celostno posvečajo raziskovanju, izobraževanju in umetniški produkciji v polju modularne sinteze.

O mentorju

Václav Peloušek je glasbenik, zvočni inženir, izdelovalec elektronskih zvočil in so-ustanovitelj kolektiva Bastl Instruments. Diplomiral je iz umetnosti in znanosti na dunajski Univerzi za uporabne umetnosti. Že med študijem se je povezal z Ondřejem Merto, njuno sodelovanje pa je kmalu preraslo v kolaborativno izdelovanje zvočil in raziskovanje  kreativnosti znotraj elektronske scene. Leta 2011 sta lansirala svoj prvi umetniški projekt Standuino, dve leti kasneje pa ustanovila podjetje Bastl Instruments, za katerega je Peloušek oblikoval pester nabor glasbil. Zadnja leta pod imenom Toyota Vangelis ustvarja tudi avtorsko elektronsko glasbo.

Václav Peloušek

Prijava

Predavanje bo potekalo v angleščini in je seveda brezplačno. V kolikor bi želeli sodelovati na Q&A pa svojo virtualno udeležbo prosim potrdite na delavnice@projekt-atol.si, da vam lahko pošljemo vabilo.

Produkcija

Zavod Projekt Atol, s podporo Ministrstva za kulturo in Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana.