Spletno predavanje o načinih vizualizacije signalov vektorske in modularne sinteze

01. april 2021 | 19.00 @ splet

Novo sezono serije Modul@rnice otvarjamo z uvodnim predavanjem, ki bo “orisalo” fokus letošnjega cikla – vizualizacije vaših modularcev in osnov vektorske sinteze.

Václav Peloušek in Bernhard Rasinger bosta na spletnem predavanju spregovorila o najpogostejših načinih vizualizacije zvočnih valov ter z uporabo osciloskopa in osnovnih modulov vsakega Eurorack sistema risala različne vizualne oblike. Ste se kdaj spraševali kako narisati krog ali pa gobo? Oscilator in state-variable filter sta že odličen način za začetek risanja z zvokom.

Predavanje bo potekalo na spletu, sledil bo Q & A z avtorjema.

Tekom leta bomo izvedli tudi praktično delavnico izdelovanja Eurorack modula z osciloskopom, zato neudeležba, ker ga še nimate, ni dober izgovor!

 

O mentorjih

Bernhard Rasinger je inženir, vizualni zvočni umetnik in soustanovitelj umetniškega združenja NewJörg iz Dunaja. S svojimi hipnotičini in lucidnimi AV nastopi, ki združujejo modularni sintetizator in najsodobnejšo lasersko tehnologij, redno gostuje na mednarodnih festivalih eksperimentalne glasbe in glasbenih sejmih. Solo nastope izvaja pod imenom BR-Laser, pa tudi kot duo z Owenom Armourjem (Tearing light from sound) in Václavom Pelouškom  (LaserBros). Nastopal je na festivalu Ars Electronica v Linzu, Superbooth v Berlinu, Modularnih dnevih v Barceloni, Machines in Music v New Yorku in dogodku Gigamodular v Tokiu.

Bernhard Rasinger

Václav Peloušek je glasbenik, zvočni inženir, izdelovalec elektronskih zvočil in so-ustanovitelj kolektiva Bastl Instruments. Diplomiral je iz umetnosti in znanosti na dunajski Univerzi za uporabne umetnosti. Že med študijem se je povezal z Ondřejem Merto, njuno sodelovanje pa je kmalu preraslo v kolaborativno izdelovanje zvočil in raziskovanje  kreativnosti znotraj elektronske scene. Leta 2011 sta lansirala svoj prvi umetniški projekt Standuino, dve leti kasneje pa ustanovila podjetje Bastl Instruments, za katerega je Peloušek oblikoval pester nabor glasbil. Zadnja leta pod imenom Toyota Vangelis ustvarja tudi avtorsko elektronsko glasbo.

Václav Peloušek

Prijava

Link za Q & A, ki sledi predavanju: https://zoom.us/j/99343528602. Predavanje bo potekalo v angleščini.

Produkcija

Zavod Projekt Atol, s podporo Ministrstva za kulturo in Oddelka za kulturo Mestne občine Ljubljana.