Delavnica izdelovanja preprostega vmesnika/sintetizatorja zvoka pod vodstvom rezidenčnega umetnika Dmitryja Morozova.

26. – 27. september 2017 | 17.00 – 20.00 @ Rampa Lab, Kersnikova 4, Ljubljana

Na delavnici bodo udeleženci iz računalniške miške sestavili preprost sintetizator zvoka za eurorack. Modul bo sestavljen iz mini-jack vhoda in square-wave nizkofrekvenčnega oscilatorja (LFO), oba pa bosta vplivala na klikanje miške.

Glavna ideja delavnice je z uporabo resnično enostavnih orodij in materialov izdelati preprost vmesnik med sintetizatorjem in računalnikom ter torej povezati dva svetova – analognega in digitalnega. Delavnici bo sledil krajši “klikarski” jam session bodisi s sinti ali z uporabo Youtuba in ostalih prostodostopnih zvočnih knjižnic.

Udeleženci naj s seboj prinesejo svoje prenosnike in – v kolikor ga imajo – svoj Eurorack sistem.

O mentorju

Dmitry Morozov aka ::vtol:: je leta 1986 v Moskvi rojeni in delujoči novomedijski umetnik, glasbenik, zvočni inženir in oblikovalec zvočnih sistemov. V svojih projektih združuje polja robotike, zvočnih umetnosti in znanost. V začetku drugega tisočletja je pričel nadgrajevati svoje glasbene projekte ter izumljati DIY glasbila na osnovah circuit-bendinga; aktiven je tudi na področju AV instalacij in promociji DIY filozofije, svoje bogato znanje pa redno deli na predavanjih in delavnicah širom sveta. Za svoje delo je na Ars Electronici v Linzu prejel 2 častni omembi, svoje delo pa redno predstavlja na mnogih novomedijskih mednarodnih festivalih (CTM in Archstoyanie v Nemčiji, Bent v New Yorku, Geek Picnic v Moskvi in St. Petersburgu) ter drugih referenčnih prizoriščih (Nova Thretyakova Galerija, NCCA, MMOMA, Central Exhibition Hall Manege, Laboratoria Art&Science Space, Electromuseum, Garage museum of contemporary art (Moskva), ZKM (Nemčija) in Boulder Museum of Contemporary Art). Za svoje delo je prejel nagradi Laureate of Sergei Kuryokhin (2013) in Prix Cube ( 2014), razstavljal je tudi na 4. Bienalu sodobne umetnosti v Moskvi.

Dmitry Morozov

Prijava

Kotizacija za delavnico znaša 8 € in mora biti poravnana na licu mesta pred začetkom delavnice. Kotizacija krije stroške materialov, končni izdelek ostane v vaši lasti. Delavnica bo potekala v angleščini. Število udeležencev je omejeno, zato se, prosimo, prijavite/najavite na delavnica@ljudmila.org.

Produkcija

Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost in Zavod Projekt Atol v sodelovanju z laboratorijem Rampa/Zavod Kersnikova. S podporo Ministrstva za kulturo, Oddelkom za kulturo Mestne občine Ljubljana in JSKD.