spletna delavnica (vsa prosta mesta že zasedena)

23. december 2020 | 17.00 – 20.00 @ online

Na delavnici boste lahko izdelali lasten elektronski inštrument HEX 1.0 iz semi-modularne serije elektronskih zvočil HEX. Gre za digitalni polifonični sintetizator s kapacitivno tipkovnico, potenciometri za moduliranje signala ter nastavljivim looperjem, ki preko svoje nenavadne oblike preiskuje nove načine interakcije in proizvajanja zvoka s sintetizatorji. Posamezni moduli iz serije lahko delujejo kot samostojni inštrumenti/efekti, lahko pa se združujejo tudi v različne modularne kompozicije. Namen serije je tako strokovni (glasbenikom) kot splošni javnosti omogočiti dostopnejša digitalna zvočila, ki lahko uporabnikom služijo pri izvajanju in skladanju kompleksnejše elektronske glasbe.

O mentorjih

Anže Sekelj je večkrat nagrajeni intermedijski umetnik, aktiven na več področjih umetniškega ustvarjanja. Njegova dela, pri katerih uporablja različne tehnike in tako briše meje med izraznimi sredstvi, se preko zvoka in specifičnega vizualnega jezika poigravajo s percepcijo prostora in časa. Avtorjevi projekti so bili med drugim razstavljeni tudi v Nacionalnem muzeju Centro de Arte Reina Sofia, Taipei Digital Art Center, Palais des Beaux-Arts de Lille, itd. O njih pa so poročali svetovno znani mediji, kot so The Calvert Journal (galerije Calvert 22), Pitchfork, The Fader, XLR8R, itd.


Staš Vrenko je medijski umetnik, glasbenik in oblikovalec elektronskih instrumentov. Magistriral je na oddelku za kiparstvo na ALUO v Ljubljani (cum laude) in za magistrsko delo prejel študentsko Prešernovo nagrado. Njegova umetniška praksa združuje različna polja umetnosti, s poudarkom na raziskovanju zvoka, elektronskih medijev in tehnologij, kineticizma in performativnosti. V zadnjih letih se je predstavil z več samostojnimi projekti: Izdelave (P74), Plošča (Kino Šiška), Zanke v prenosu (osmo/za), Tehnike posvojitve (P74) in Veznik (MoTA). Razstavljal je tudi na več skupinskih razstavah, mdr. na mednarodnem festivalu Agora Creative (Grenoble), MFRU_25, Kiblix, mednarodnem festivalu Svetlobna Gverila, v Galeriji Vžigalica, Galeriji Škuc,v sklopu projekta Liminale na U3| 7. Trienale sodobnih umetnosti v Sloveniji (SCCA Ljubljana), in drugje.

Prijava

Delavnica bo potekala na spletu. Prijave sprejemamo do 13. 12. 2020 (oz. do zapolnitve mest) na delavnica@ljudmila.org. Kit boste lahko prevzeli na osmo/zi ali prejeli po pošti. Prispevek, ki krije del materialnih stroškov, znaša 25 € (predplačilo do 14. 12. 2020).

Znanje spajkanja je obvezno (SMD). Za izdelavo HEX-a potrebujete spajkalnik in spajkalno žico (cin), pinceto, klešče, mini USB kabel (za napajanje), spletno kamero in mikrofon ter dobro internetno povezavo! Možna je tudi izposoja spajkalnika in orodij. Nadaljnje informacije in napotke za predplačilo dobite na mail.

Produkcija

Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost in Zavod Projekt Atol.

S podporo Ministrstva za kulturo in MOL – Oddelek za kulturo.