Miha Godec: Aqua sono forensic / Sonifikacija delcev

Te zanima kako zveni onesnažena voda?! Mlade od devetega leta starosti naprej vabimo, da se nam pridružijo na delavnici!

16. januar 2023 | 9.00–12.00 @ xCenter, Nova Gorica

Na delavnici bomo izdelali TDS merilnik (merilec trdote vode), ki omogoča enostavno merjenje raztopljenih soli in drugih kemijskih elementov v vodi. Merilnik bomo povezali z zvočnikom in s pomočjo zvoka poskušali razumeti, kaj pomeni čista voda in se srečali s pojmom sonifikacije v praksi. S pomočjo zvoka bomo poskušali razumeti kaj pomeni čista voda in kako z znanstvenimi merilniki merimo raztopljene snovi v vodi. Miha Godec je razvil zvočno napravo TDS, ki je sposobna sonificirati raztopljene materiale v vodi in podobne naprave uporablja v svojih umetniških projektih. Vabljeni da se nam pridružite.

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.

O mentorju

Miha Godec je umetnik, fotograf, mentor in predavatelj. V svoji ustvarjalni praksi, ki se giblje na presečišču znanosti, umetnosti in novih tehnologij, posveča veliko pozornosti razvoju novih interdisciplinarnih projektov, v okviru katerih eksperimentira s pridobivanjem in čiščenjem vode, raziskuje posledice antropogenega vpliva na vodne ekosisteme ter sonifikacijske lastnosti vode.

Miha Godec

Prijava

👉Prijava
Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na: borut.pelko@lokalpatriot.si

ob prijavi pa sporočite svoje ime, priimek, e-poštni naslov in starost.
💎Delavnica je brezplačna.

Produkcija

Zavod Projekt Atol. Delavnica je bila razvita v okviru projekta konS. konS:: Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Delavnica aqua_forensic at the Adriatic Garden je del programa Adriatic Garden | aqua_forensic 2.0, ki poteka v okviru festivala Ars Electronica 2020: In Kepler’s Gardens. Metodološki okvir aqua_forensic 2.0 sta razvila Gjino Šutić in Robertina Šebjanič. Umetnik in raziskovalec Miha Godec je razvil svojo različico vodnih forenzičnih struktur ter zgradil napravo, ki vodne vzorce zvoči na osnovi njihove čistosti.