Rosišče 2°🌡 Bine & kaluza8

osmo/za, Slovenska cesta 54, Ljubljana
29. junij 2023

Temperatura se dviguje, posamezne molekule na gladini nabirajo energijo in se ob pravi točki poženejo v atmosfero. Njihovo stanje: spremenjeno. Kolektiv Nimaš Izbire in Projekt Atol v sodelovanju z revijo Šum predstavljajo drugo srečanje Rosišča, serije intimnih večerov poslušanja raziskujočih zvokov elektronske glasbe, ki se bodo tekom leta kondenzirali na štirih seansah v osmo/zi.

Po dolgem času se v Ljubljano vrača Bine, ki se v radikalnem duhu sodobne elektronike poigrava z elektroakustičnimi zvoki kateri pod njegovimi prsti blazno razpadajo, se blago ponovno sestavljajo, odmevajo, piskajo in ja, tudi hreščijo. Bine s svojimi nastopi v živo osredotoči pogled na dolgo tradicijo glasbenega eksperimenta, ki nudi plodna tla za vdiranje novih por sintetičnega tona in terenskega šuma. Od debija na Klubskem Maratonu Radija Študent leta 2017 se je med drugim kot gost pojavil na NTS oddaji producenta Mosce, nastopil na festivalu Sonica in v sodelovanju z britanskim producentom BFTT izdal EP pri kultni, prav tako britanski založbi TT (Tobago Tracks).

Večer bo otvorila še ena rariteta na domačih prizoriščih: kaluza8, medžanrski raziskovalec zvočnih pokrajin in glasbena osebnost mnogih imen – Netware, Artificial Passenger in Fallwinter, med drugimi – pod katerimi nastopa v različnih kolektivih (Spejs, Aseben, Nimaš Izbire, Kibernet Kriminalität…) in tako pušča svoj odtis na presenetljivo raznolikih scenah. Za tokratno seanso bo pripravil djski set svojskih, še neslišanih interpretacij avtorskih del v kombinaciji s peščico favoritov iz atmosferičnih voda, od katerih črpa navdih.

˗ˏˋ Bine

soundcloud.com/binebonebane

instagram.com/binebonebane/

˗ˏˋ kaluza8

soundcloud.com/kaluza8

instagram.com/kristjankaluza/

 

Četrtek, 29. junij 2023 @ osmo/za // 21:00-00:00

Music Policy: sound design, electronica, listening music, ambient pop, noise, ambiental

>>> PROST VSTOP <<<

Na vhodu bomo hvaležni prostovoljnih prispevkov!

Kolofon

Rosišče

serija glasbenih dogodkov, maj – december 2023

Zasnova projekta: Gabriele Steffe, Tjaša Pogačar

Oblikovanje: Dorijan Šiško & Liara T’soni

Ambientalna instalacija: Andrej Škufca

Produkcija: Projekt Atol in Nimaš Izbire, v sodelovanju z revijo Šum

Serijo Rosišče podpira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

*

Serija dogodkov je del projekta Klima.