Crying Games

Izdano
08. september 2011

iT je mnoštvo glasov, prepletenih v melodije, monologe, dialoge, posnetih in nasnetih v ponavljajoče se zanke, presnetih drug čez druge, zabrisanih v hrupu ali izostrenih v osami, so glasovi iz koščkov zgodb, iztrganih ali pa vpetih v pokrajine pesmi in atmosfer.

Crying Games so pesmi in govorjeni teksti, ki nastajajo že od leta 2005 in so bili predelani skozi različne improvizacije in interpretacije. Nastali iz navdiha ali nad dramskimi teksti ali iz pop popevk ali pa predvsem iz iT-ovega eksperimentiranja z glasovi so preko diktafonov in kasetnikov pridobivali samostojne zvočne svetove.

iT – Cying Games

1.     intro: the crying game
2.     jablana
3.     wanting needs / want it
4.     spi, sanja
5.     Ophelia Muller / who is it
6.     ( )           – veter mi piha, iz oči mi piha veter
7.     mad dog / stop it
8.     congratulations / let it
9.     question of good and bad
10.    ( )           –  koračnica
11.    nekaj v tebi
12.    ( )           –  melodijca
13.    apple tree
14.    outro: give up your crying game

Kolofon

iT: Crying Games, 2011

Glas, diktafoni in besedila: Irena Tomažin
Producent (miks, produkcija, master): Aldo Ivančič
Studio: TRAK, Kranj
Oblikovanje: Mina Fina
Vodenje projekta: Uroš Veber
Založnik: Zavod Projekt Atol

Bio

Irena Tomažin poje in eksperimentira z glasom vsaj od leta 2006, ko je nastal projekt z imenom “iT”, v katerem muzicira s pomočjo diktafonov in kasetnikov. Z “iT” je nastopala po festivalih doma in v tujini (Oscilacije, Sajeta, Break festival, Defonija, Sound Explicit, Osebno-Kolektivno, UltraHang festival Budimpešta, Bratislava, CLUB RAUM/Dunaj, Dis-patch festival Beograd, Mostar, Interzone/Novi Sad, Densites/Francija, Berlin, Krakow …). Sodelovala je v Bast Kolektivu Alda Ivančiča in pri zgoščenki »Retinal Circus« ter mnogimi domačimi in tujimi glasbeniki: Tomaž Grom, Andrej Fon, Samo Kutin, Neža Naglič, s katero tvorita duet »nnit«; N’toko, Marko Karlovčec, s katerim je izdala koncertni CD »to kar se primeri kaplja rdeče«; Liz Allbee, Okkyung Lee, Seijiro Murayama, Klaus Filip, NOID, Enrico Malatesta, Nikos Veliotis, Ivan Palacky, Slavo Krekovič, Lydia Lunch…).