Jerobeam Fenderson & Hansi Raber

Bio

Hansi Raber je avstrijski zvočni ustvarjalec AV vsebin in programer, ki svoje zanimanje za matematiko, glasbo in programiranje zadnjih 10. let združuje v ustvarjanje glasbe za osciloskope in laserje ter pisanje prosto-dostopno programske opreme za nastope v živo. Raberjevi umetniški projekti mejijo na digitalno umetnost in računalniški inženiring, z močnim poudarkom na učinkovitosti in funkcionalnosti, zadnja leta pa se pogosteje usmerja v raziskovanje digitalnega zvoka.

Jerobeam Fenderson je avstrijski zvočni umetnik. Meje med glasbo in matematiko so v njegovih delih zamegljene, kar mu omogoča ustvarjanje vedno novih načinov za raziskovanje pestrega razpona zvočnih in vizualnih struktur. Od leta 2013 se intenzivneje ukvarja z ustvarjanjem osciloskopske glasbe, to je nekakšna “avdiovizualna glasba”, kjer je zvočni del producira sliko.

Hansi Raber in Jerobeam Fenderson skupaj tvorita umetniški kolektiv Oscilloscope Music in na magisterskem programu The Tangible Music na Linški univerzi za umetnost in oblikovanje poučujeta predmet Sound Visualization Workshop.

Jerobeam Fenderson & Hansi Raber