Fransisca Tan
Bio
Fransisca Tan je avstrijska oblikovalka kulinaričnih izkušenj z raznolikimi izkušnjami s področij kognitivnih znanosti, komunikacije, gastronomije in medijske tehnologije. Z globoko strastjo do raziskovanja in kuriranja transformativnih človeških izkušenj uporablja senzorično moč hrane kot svoje umetniško platno. Kot umetnica, kreativna producentka in vodja mednarodnih projektov si prizadeva graditi mostove med posamezniki iz različnih okolij ter krepiti pomen skupnosti in empatije.
Kot producentka in organizatorka različnih umetniško-kulinaričnih dogodkov v svojem delu promovira skupnostni umetniški pristop, oblikovanje ekosistemov in priložnosti za celovito umetniško ustvarjanje. Soustvarjala je različne mednarodne platforme, dogodke in projekte, mdr. ArtEO (opazovanje zemlje za umetnike), umetniško predstavo »Slippery Grounds« v
Amazonies Spatiales, kurirala koncepta hrane za Aveiro2027, sodelovala pri projektu Umetnost v javnem prostoru na mobilnem sejmu New European Bauhaus, pri umetniški raziskavi “Flavour of Compassion” za dunajski bienale ter sodelovala kot znanstvena strokovnjakinja in producentka v globalni skupnosti Music Tech Fest. Je soustanoviteljica Dunajskega festivala prehrane.