Delavnica izdelovanja mobilnega studia ob zaključku umetniške rezidence s Hanno Perner-Wilson

27. – 28. september 2016 | 17.00 – 21.00 @ Anselma, Kolodvorska ulica 6, Ljubljana

Na dvodnevni delavnici bodo udeleženci ustvarili poenostavljeno verzijo PIFnahrbtnika, ki ga je umetnica Hannah Perner-Wilson v sklopu Ljudmiline umetniške rezidence razvijala v mesecu septembru. PIFnahrbtnik oziroma PIFpack je modularno zastavljen nahrbtnik, ki se razstavi v pravo mobilno delovno mizo oziroma osebni prenosni studio, s tem pa uporabnikom omogoča, da postanejo nomadski v svojem ustvarjanju. PIFpack je del projekta A Wearable Studio Practice, v sklopu katerega umetnica izdeluje serijo nosljivih izdelkov, s poudarkom na uporabi različnih ustvarjalnih orodij, ki ni več vezana na specifičen delovni prostor.

Poleg priročne nosljive oblike pa je prilagodljiva tudi sama razporeditev elementov znotraj PIFnahrbtnika – modularna zasnova uporabniku tako omogoča, da si vsebino prilagodi svojim lastnim željam in potrebam. In čeprav osnova ideja za takšen nosljivi studio izhaja iz lastne potrebe umetnice, da svoja ustvarjanja s področja e-tekstilij in elektronike brez pretiranega truda prenese kamorkoli in kdarkoli, je zaradi svoje modularne oblike PIFnahrbtnik primeren za prav vsakogar – je vaš nosljivi studio po meri!

Delavnica je še posebej primerna za vse tiste, ki redno delate s svojo zbirko orodij in bi radi svoj delovni prostor naredili bolj mobilen.

 

O mentorici

Hannah Perner-Wilson pri svojem ustvarjanju združuje prevodne materiale in obrtne tehnike ter razvija nove načine izdelovanja elektronike s poudarkom na materialnosti in samem procesu. Diplomirala je na linški Univerzi za umetnost in industrijsko oblikovanje, smer industrijsko oblikovanje ter magistrirala na MIT Media Lab, smer medijske umetnosti in znanosti, kjer je bila kot študentka del raziskovalne skupine High-Low Tech. Od leta 2006 dalje sodeluje z Miko Satomi, s katero tvorita kolektiv KOBAKANT. V letu 2009 sta KOBAKANT kot raziskovalni sodelavki pri Distance Lab na Škotskem objavili spletno stran z naslovom How To Get What You Want, kjer delita svoje načrte senzorjev za tekstile in različne DIY pristope k e-tekstilijam. Predavala in razstavljala je na več pomembnih področnih festivalih, konferencah ter različnih univerzah, med drugim na Ars Electronici, berlinskem CTM in Wear it, Schmiede, Victoria and Albert Museum, …

Hannah Perner-Wilson

Prijava

Pogoj za udeležbo na delavnici je plačilo prispevka za material, ki znaša 10 €, izdelek ostane v vaši lasti. S seboj prinesite orodje, ki bi jih radi uporabili v svojem nosljivem studiu. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, predhodno znanje šivanja ni potrebno. Prijave zbiramo na delavnica@ljudmila.org do zapolnitve mest. Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo potencialne udeležence prosimo, da k prijavi dodajo še sliko svojega orodja in kratko razlago, s čim se v svojem delu ukvarjajo.

Produkcija

Delavnica nastaja v sodelovanju med Zavodom Projekt Atol, Ljudmilo, Poligonom in Anselmo in je del programa Changing Weathers, ki je sofinanciran s strani Evropske Unije, program Kreativna Evropa. Izvedbo delavnice podpirata tudi Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo in JSKD.