Maggie Kane: Izmenjava znanj in spretnosti – 2. del

Delavnica gradnje lesene konstrukcije za arkadni kabinet

23. september 2022 | 16.00–19.00 @ Krater, Ljubljana

Ta petek bo na Kraterju (za Bežigradom) potekala delavnica gradnje iz lesa z ameriško umetnico Maggie Kane! Na njej se bomo seznanili z različnimi vrstami orodja za obdelovanje lesa in se jih naučili pravilno uporabljati. Delavnica bo potekala med 16.00 in 19.00 uro.

➤Maggie Kane je umetnica, ki v svoji umetniško-izobraževalni praksi združuje pester nabor znanja – od programiranja in oblikovanja video iger, snovanja umetniških projektov, ki v celoti uporabljajo reciklirane materiale, ter bolj praktičnih, lesarskih in (3D) izdelovalnih praks, do iskanja finančnih sredstev in organiziranja večjih umetniških skupnosti.

Delavnica je del PIFrezidence, več o rezidenci tukaj: Maggie Kane: IZMENJAVA ZNANJ IN SPRETNOSTI

 

O mentorici

Maggie Kane je umetnica in organizatorka različnih skupnosti, ki od leta 2011 deluje na zagotavljanju decentraliziranih finančnih sredstev za druge umetnike in lokalne skupnosti. V zadnjih 10 letih je Maggie organizirala več kot 400 mrežnih in izobraževalnih dogodkov za umetnike in ustvarjalce, ki se želijo naučiti novih veščin s področja novih tehnologij in potrebujejo finančne sredstva za lastne projektov. Med leti 2011-2015 je za knjižnico Rosa F. Keller v New Orleansu razvila brezplačno serijo orodij za računalnike in digitalne fotoaparate. Potem ko se je leta 2014 preselila v Atlanto, se je hitro vključila v organizacijo izobraževalnih programov in omrežnih dogodkov za Googlove razvijalce ter postala aktivna soustvarjalka vsebin v lokalnem hekerskem prostoru Freeside Atlanta. Maggie je vodila več intenzivnih izobraževanj s področja strojnega učenja, računalništva v oblaku, osnovno obdelave lesa, varjenja, elektronskih sintetizatorjev, kvantne fizike, gobe, umetnosti živih sistemov in tudi druge teme, za katere je menila, da bi bile zanimive za tradicionalno marginalizirane ljudi na področju tehnologije. Leta 2018 je Maggie razširila svoje organizacijske vezi na podobno misleče mednarodne skupnosti in projekte, ki se zavzemajo za dostopne učne izkušnje za marginalizirane ljudi: na primer ženske, queer skupnosti in BIPOC. Razvijala je spletne in fizične izobraževalne vsebine za organizacije, kot so: Dinalab v Panami, School of Machines v Berlinu in Synthesizer Library v Pragi.

Prijava

Za sodelovanje ne potrebuješ nobenega predznanja, le željo po aktivnem sodelovanju, učenju in deljenju znanja! Udeležba na delavnicah je brezplačna, potekale bodo v angleškem jeziku. Prijavite zbiramo na rea@projekt-atol.si.

Produkcija

Zavod Projekt Atol v sodelovanju s Trajno / Krater in s podporo Ministrstva za kulturo. Rezidenca poteka v sklopu projekta Rewilding Cultures, ki je sofinanciran s strani programa Evropske unije Ustvarjala Evropa.