Michael Candy: Delavnica animatronike

Dvodnevna delavnica o osnovah animatronike z letošnjim PIFrezidentom Michaelom Candyjem!

28. – 30. avgust 2023 | 17.00 – 21.00 @ osmo/za, Ljubljana

Pridružite se avstralskemu umetniku Michaelu Candyju na delavnici o osnovah robotike za film oziroma animatronike.
Udeleženci delavnice se bodo naučili vseh potrebnih veščin za izdelavo majhnega premikajočega se robota iz komponent, ki jih je oblikoval umetnik. Hodeča, plazeča, šepajoča ali plezajoča bitja bodo prilagojena izvedbi določenega filmskega prizora po vašem scenariju v bližini osmo/ze in kasneje posneta na tej lokaciji.
Michael Candy ima bogate izkušnje s področja mehatronike in mobilne strojne opreme, robotke je gradil od Amazonke pa vse do Himalaje.

O mentorju

Micheal Candy se pri svojem umetniškem delu osredotoča na elektromehanske tehnologije ter ustvarja stroje in skulpture v gibanju, ki z ekološkega in sociološkega vidika preisprašujejo našo družbo. Ukvarja se z robotiko, hekanjem strojne opreme, intervencijami in videom, njegovi projekti pa pogosto nastajajo kot družbeni eksperimenti ali ekološke intervencije v javni prostor. V svoji praksi poskuša delovati kot posrednik liminalnega področja, ki ga tehnologija zatira v fizičnem svetu. Candy je sodeloval na številnih mednarodnih in lokalnih projektih in razstavah. Naj omenimo Water (GOMA, Brisbane), Adelaide Biennial of Australian Art, (AGSA, Adelaide), Ars Electronica Festival, (Linz, Austria), The Kathmandu Triennale (Kathmandu,Nepal), The Forum of Sensory Motion (Athens, Greece), The Instrument Builders Project + Hackteria Lab (Yogyakarta, Indonesia) in na Hawapi (Huepetuhe, Peru). Maja 2015 je za delo Big Dipper prejelo nagrado WRO 2015 na 16. bienalu medijske umetnosti v Vroclavu na Poljskem.

Michael Candy

Prijava

Za udeležbo ne potrebujete nobenega predznanja, novinci dobrodošli! Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Število mest je omejeno, prijave zbiramo na delavnice@projekt-atol.si. Udeležba na delavnici je brezplačna.

Produkcija

Zavod Projekt Atol v sodelovanju z Zavodom Kersnikova. Delavnica poteka v sklopu PIFrezidence, ki je del projekta Rewilding Cultures, ki je sofinanciran s strani programa Evropske unije Ustvarjala Evropa.