OctoSens skupnost: Testna delavnica OctoSens

Testna delavnica skupnostno zasnovane naprave OctoSens z domačimi DIY ustvarjalci.

29. januar 2022 | 10.00 – 18.00 @ osmo/za, Ljubljana

V lanskem letu se je pod mentorstvom Vaclava Pelouška, ki je v sklopu umetniške rezidence v sodelovanju z ekipo domačih entuziastov, osnoval DIY skupnostni projekt. Primarni namen projekta je bilo oblikovati skupnost ustvarjalcev elektronskih zvočil, hkrati pa ustvariti produkt, ki bi ga lahko ponudili na trgu, v obliki kita ali kot delavnico, skupnosti pa bi bila s tem omogočena finančna podlaga za nadaljnje projekte.

Skupnost se je uspešno oblikovala in osnoval se je produkt OctoSens. To je 8 kanalni vmesnik, ki omogoča sprejem signalov različnih analognih in digitalnih senzorjev ter njihovo kalibracijo. Informacije, ki jih dobi preko senzorjev, lahko pretvori v zvok preko vgrajenega digitalnega sintetizatorja ali pa jih pretvori v CV oziroma Gate signale za uporabo z drugimi zvočili. Format OctoSens se lahko uporablja kot Eurorack modul ali kot samostojno enoto. Kaj je OctoSens?

Projekt je trenutno v fazi razvoja, delujoče prototipe pa je potrebno še izboljšati. Ustvarjalci so zato sklenili, da pred zaključno fazo lansiranja produkta na trg, izvedejo še eno testno delavnico. K udeležbi so povabili domače ustvarjalce iz področja modularne sinteze in DIY elektronike, ki bodo s svojim mnenjem pripomogli k izboljšanju produkta.

O mentorici

OctoSens je skupnostni projekt, ki se je oblikoval pod mentorsvom Vaclava Pelouška v sklopu umetniške rezidence in v sodelovanju z ekipo domačih entuziastov. Primarni namen rezidence je bilo oblikovati skupnost ustvarjalcev elektronskih zvočil, hkrati pa ustvariti produkt, ki bi ga lahko ponudili na trgu, v obliki kita ali kot delavnico, in s tem skupnosti omogočiti finančno podlago za nadaljnje projekte.

OktoSens so zasnovali: Jakob Grčman, Simon Macuh, Vaclav Peloušek, Lan Štokelj, Simon Turnšek, Rea Vogrinčič in Igor Vuk.

Prijava

Vsa mesta na delavnici so polna, delavnico bomo na drugih lokacijah po Sloveniji ponovili tekom leta 2022. Če vas zanima sodelovanje pri testiranju produkta nam pišite na delavnice@projekt-atol.si.

Produkcija

MC Velenje in Zavod Projekt Atol, v okviru mreže konS ≡ Platforme za sodobno raziskovalno umetnost.
konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.