Dvodnevna delavnica o medsebojnih vplivih med geologijami, ozračji in telesi.

01. – 02. julij 2021 | 16.00 – 20.00 @ Krater - Gradbena jama Bežigrajski krater, vhod s Peričeve ulice Ljubljana

Udeleženci dvodnevne delavnice bodo preučevali interakcije med zemljo (geologijami), nebom (ozračji) in telesi. S pomočjo tehnologije bodo svoja telesa uglasili z lokalno izmenjavo energij in raziskali, kako fizikalne spremembe, kot je npr. toplota, pretvarjajo tekočino v hlape, kako se nevidni hlapi kondenzirajo in kako lahko radioaktivne emisije postanejo vidne znotraj hlapov in oblakov.

Udeleženci bodo izdelali preproste naprave in situacije za zaznavanje smoga, delcev in elektromagnetnih emisij ter njihovo energijsko pretvorbo v zvok in vidne pojave.

O mentorju

Martin Howse se v svojem multidisciplinarnem umetniškem izrazu, ki sega od vzpostavljanja eksperimentalnih situacij (performansov, laboratorijev, sprehodov in delavnic), do produkcije umetniških del in pisanja besedil, posveča raziskovanju povezav med zemljo (njenimi živimi bitji in geofizičnimi pojavi), programsko opremo in človeško psiho (psihogeofizika). Je ustvarjalec modula za zvočno prerokovanje, ki ga poganja koža, The Dark Interpreter, in modularne serije sintetizatorjev ERD.

Martin Howse

Prijava

Udeležba na delavnici je brezplačna, prijavite zbiramo na delavnice@projekt-atol.si. Število mest je omejeno. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku in za njo ne potrebujete nobenega predznanja. Udeleženci naj s seboj prinesejo svoje slušalke in snemalne naprave (telefon, kamero, snemalnik, prenosnik…).

Produkcija

Produkcija: Zavod Projekt Atol v sodelovanju s Kolektivom Trajna / Krater.

Delavnica je del projekta Green Revisited, ki ga sofinancira program Ustvarjalna Evropa Evropske unije.